Halk Tam Destek Ver, TAM KAPAT!

Haber

KONGRELERİ GÜNDEMDE TUTMANIN FAYDASI YOKMUŞ!
O koltukta oturmanızın bu halka faydası yok! 

Dün itibariyle salgın döneminin en yüksek vaka sayısına erişildi. Her endekste sonuncu olan Türkiye konu hastalık olunca dünyada üçüncü, Avrupa’da birinci oldu. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Saray çevresi vaka sayılarındaki patlamadan yurttaşları sorumlu tuttu. 

Oysa aylardır lebalep kongreler düzenleyen AKP, geçtiğimiz hafta da “kar mikropları öldürür” diyerek göbek ata ata kongre yaptı. Binlerce kişi buralardan memleketlerine yayıldı. Ekonomi batık olunca kontrolsüz bir biçimde alınan açılma kararıyla mutasyonlu virüs yayıldıkça yayıldı. 

AŞILAMA KAPLUMBAĞA HIZINDA

Ülkedeki aşılama hızı kaplumbağa yürüyüşü gibi… Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından aşı üretim merkezlerini kapatan AKP, Türkiye’yi aşıda da dışarıya muhtaç bıraktı. Aşı için her gün yeni bir rakam ve tarih verilirken, bir türlü yeterli aşı gelmedi. İki haftada bir yapılan (bir kişiye iki kez) aşı için nüfusun yüzde 70’inin iki kez aşılanacağı miktarda bir aşıya ihtiyaç vardı. Aşılama geciktikçe mutasyonun da hızı arttı.

DERTLERİ SALGIN DEĞİL DİNCİ REJİMİN KEYFİ

Tüm bunlar olurken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “bunları gündemde tutmanın kimseye faydası yok” diyerek kongreleri savundu. 5-10 kişilik kafeteryalar kapanırken 40 bin kişinin kapalı yerde bir arada göbek atmasında bir sorun görülmedi. Kayırmacılık burada da kendini gösterdi. 

Önlenebilir bir salgın yüzünden her gün 100’ün üzerinde yurttaşımızı kaybediyoruz. Alınan tedbirler etkisiz. Ramazana ayarlı önlemler, toplu namaz serbestlikleri sanki salgın için değil de dinci rejimin keyfi için alınıyor. 

AKP’li YATLARDA KATLARDA
HALK YOKLUKTA, CEFADA

Ekonomiyi batırdıkları için esnafa halka destek yok. Kepenkleri bir açılan bir kapanan esnaf perişan. Ölümle iflas arasında tercihe zorlanan yurttaşlar ağır psikolojik sorunlarla karşı karşıya. Bu esnada AKP’nin büro elemanları dahi yatlarda katlarda… Bu iktidarın halka vereceği hiçbir şey yoktur. Birleşip bu saray rejiminden ve kalıntılarından bir an evvel kurtulmak dışında seçeneğimiz yoktur.

YANDAŞA, PATRONA DEĞİL
HALKA TAM DESTEK VER
15 GÜN TAM KAPAT

Halkın sağlığını korumak ve ölümleri önlemek mümkün. Bunun için yandaşa, patrona aktarılan kamu kaynakları halka aktarılmalı, esnafa, işçiye, köylüye tam destek verilerek 15 günlük tam kapatma uygulanmalıdır. Bu süreçte test ve aşılama hızlandırılarak toplumsal bağışıklık koşulları oluşturulmalıdır.

Tam kapanma için;

I. En az 14 gün olmak üzere çalışanlara ücretli izin hakkı verilmelidir. İşsizlik Sigortası Fonu’ndaki paralar sadece emekçiler için kullanılmalıdır.

II. İşten çıkarmalar, ücretsiz izin uygulaması, ücretlerin geç ve eksik ödenmesi uygulamaları yasaklanmalıdır.

III. Esnafın, köylünün vergi borçları silinmeli; karşılıksız destek verilmelidir.

IV. Devlet hastaneleri ve özel hastaneler ücretsiz sağlık hizmeti vermeli, birinci basamak sağlık hizmetlerinden başlayarak tüm sağlık hizmetleri kamulaştırılmalıdır.

V. İhtiyaç sahiplerine salgın boyunca gelir desteği sunulmalı; kısa çalışma ödeneği işçinin çalışırken aldığı ücret olmalı ve salgın süresince geçerli olmalıdır.

VI. Salgın fırsatçılığı ile Kod29’a dayanarak yapılan işten çıkarmalar yasaklanmalı; Kod29 kaldırılmalıdır.

VII. Öğretmenleri aşılamadan başlayan yüz yüze eğitim salgının yayılma alanına dönüşmektedir; aşılama olmadan eğitim olmaz. Eğitimdeki eşitsizliklerin derinleştiği bu koşullarda sınav yapılamaz, sınavlar iptal edilmelidir.

Bu adımlar atmadan salgın kontrol altına alınamaz, ölümler durdurulamaz. Önlenebilir ölümleri önlemeyen iktidar, ölümlerin sorumlusudur! Ölüme, açlığa ve yoksulluğa karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Kızılay Protestosu Nedeniyle 77 Üyemiz Yargılanıyor

BU DAVA ÇADIR SATANLARLA DAYANIŞMAYA KOŞANLAR ARASINDAKİ BİR HESAPLAŞMA DAVASIDIR

16.04.2024

Şeriata, Hilafete, Karanlığa Karşı Birlikte Yürüyelim

Aydınlık Ülke Yürüyüşleri

27.02.2024

Pusulada SOL Var

Devrimci Demokratik Cumhuriyet için SOL Var

23.02.2024

Sefalet Ücretini Reddediyoruz

Haklarımız İçin Mücadeleye

13.12.2023