İktidar yarattığı felaketten rant devşiriyor

SOL Parti Ekoloji Çalışma Grubu deprem sonrası yıkım ve yeni rant haritası raporu yayınladı

Haber

İktidar yarattığı felaketten rant devşiriyor

Ülkenin geleceğine yeni felaketler ekliyor

SOL Parti Ekoloji Çalışma Grubu Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaşanan yıkımı ve rant haritasını raporu yayınladı  DEPREM VE SONRASINDA AKP’NİN YIKIMI VE YENİ RANT PLANIttaşımızın yaşamını kaybettiği depremin henüz bir ayı geçmeden, iktidar yeniden inşa edilecek toplu konutlar için yandaşlarına ihale dağıtmaya başladı. Yıkılan kentlerin geleceğini, “Bize 1 yıl verin” diyerek siyasi gelecekleri için rehin almaya çalışanlar, bir yandan da suç ortaklarına rant dağıtmaktan geri durmuyor.

6 Şubat depremini felakete çeviren, bugün hız kesmeden süren rant iktidarı oldu. Şimdi de bölgede henüz daha can kaybı, yıkılan konut sayısı bile belli değilken alelacele inşa kararı verenler, bir yandan da bu inşaatların ihalelerini yine suç ortaklarına dağıtıyor.

Deprem bölgesinde yıkılan yapıları olan şirketler, geçmişte hiç toplu konut yapmamış firmalar, iktidar yandaşlığı ile toplu konut ihalesi alıyor. Rant iktidarının evsiz bıraktığı milyonlarca insan, hiçbir denetimi olmayacak yapılarda yeni felaketlere kurban edilmek isteniyor.

Van depreminde yaptırdığı okul yıkılan şirkete, Malatya’da deprem konutları ihalesi veriliyor.

Beşli çete üyesi, Kuzey ormanlarının katili Kalyon’a, bölgede iki ilde dört bölgede toplu konut projeleriyle ödüllendirildi.

İstanbul’da afet toplanma alanına inşaat yapan Optimal, Adana ve Antakya’da deprem konutu inşa edecek.

Rize’de aynı Hatay’daki gibi dolgu alanına havalimanı inşa eden NKY grup, Kahramanmaraş’ta deprem konutu ihaleleriyle ödüllendirildi.

CANIMIZLA OYNANIYOR

İktidar, suç ortaklarıyla depremzede halkın geleceğini bir kez daha tehlikeye atarken, depremde yıkılan kamu yapılarından da ders almıyor. 20 yıldır övündükleri yolları depremde yıkılırken, hastaneler, okullar zarar görürken tek bir yetkili dahi istifa etmedi.

Bu rant iktidarının bu ülkede kaldığı her gün yeni bir felakete gebe. Rant, çıkar hırsıyla afeti felakete çevirenler, bugün de felaketin ardından yeni rant pazarlıklarıyla, açıkça milyonlarca insanın yaşamını yeniden tehlikeye atıyor. Geleceğimizi satıyor. Bugün yaşadığımız kayıpların, yıkılan kentlerimizin hesabını sormak, artık yalnızca bugünümüzün değil, yarınlarımızın da meselesi.

Depremin, yağma talan ve rantın yıktığı kentlerimizi, el ele yeniden kurmak için, felaket iktidarını gönderelim!

DEPREM VE SONRASINDA AKP’NİN YIKIMI VE YENİ RANT PLANI

Şeriata, Hilafete, Karanlığa Karşı Birlikte Yürüyelim

Aydınlık Ülke Yürüyüşleri

27.02.2024

Pusulada SOL Var

Devrimci Demokratik Cumhuriyet için SOL Var

23.02.2024

Sefalet Ücretini Reddediyoruz

Haklarımız İçin Mücadeleye

13.12.2023

DEVRİMCİ DEMOKRATİK CUMHURİYET YOLUNDA İLERİ

18-19 Kasım 2023 Program-Tüzük Konferansı Sonuç Bildirisi

01.12.2023