Seçimleri Gaspetme Girişimi Mecliste

Ne Yaparlarsa Yapsınlar KAYBEDECEKLER

Haber

Seçimleri Gaspetme Girişimi Mecliste
Ne Yaparlarsa Yapsınlar KAYBEDECEKLER

Sicilinde mühürsüz oy hilesi olan AKP yeni bir hileli masa kuruyor. Seçim yasasıyla “sonucu oyu atanan değil “sayanın tayin edeceği” bu gaspçılığa karşı tüm muhalefetle omuz omuza vereceğiz. Tek bir oyun dahi üzerini çizdirmeyecek, tek bir oyu dahi kaybettirmeyecek bir iradeyi birlikte göstereceğiz.

Çoğunluk gücünü kesin biçimde kaybetmiş ve hızla çözülmeye devam eden AKP ve MHP bloku iktidarını sürdürebilmek için türlü oyunlar oynuyor. Sicilinde mühürsüz oyları kabul etmek olan AKP bir kez daha denetimsiz seçimin taşlarını döşüyor.

İl ve ilçe seçim kurullarında en kıdemli hakimlerin görev almasının yerine (nasıl yapılacağı belli olmayan) bir kura sisteminin getirilmesi açık kı “sonucu oyu atanın değil sayanın belirleyeceği” bir hileli bir masanın kurulmasıdır. Partili Cumhurbaşkanı’nın seçim yasaklarından muaf tutulması da kamu kaynaklarının halka karşı mücadele için seferber edileceğini ortaya koyuyor. Barajı MHP boyuna indirirken çifte baraj kurnazlığı  hileli zarın bir başka yüzlüdür.

Halka açlık ve kıtlığa mahkum eden AKP ve MHP iktidarda kalabilmenin tek yolunu bu hilelerde ve türlü zorbalıkta görüyor. Ülkemizin geleceğini gasp etmeye yönelik bu saldırıları tüm muhalefetle omuz omuza vererek aşacağız. Toplumsal bir mücadele seferberliğini sandıklara da taşıyacak; tek bir oyun dahi üzerini çizdirmeyecek, kaybettirmeyecek bir iradeyi mutlaka ama mutlaka göstereceğiz.

Ne yaparlarsa yapsınlar kaybedecekler; bu tek adam rejimi son bulacak!

Şeriata, Hilafete, Karanlığa Karşı Birlikte Yürüyelim

Aydınlık Ülke Yürüyüşleri

27.02.2024

Pusulada SOL Var

Devrimci Demokratik Cumhuriyet için SOL Var

23.02.2024

Sefalet Ücretini Reddediyoruz

Haklarımız İçin Mücadeleye

13.12.2023

DEVRİMCİ DEMOKRATİK CUMHURİYET YOLUNDA İLERİ

18-19 Kasım 2023 Program-Tüzük Konferansı Sonuç Bildirisi

01.12.2023