SAVAŞ ÇÖZÜM DEĞİL!

Atılan sayısız bomba, kaybettiğimiz binlerce insan yıllarca toplumu birbirine düşman etti.

Haber

SAVAŞ ÇÖZÜM DEĞİL!
 
 
Kürt sorununda 40 yıldır sürdürülen savaş politikası bugün Suriye’yi de içine alarak sürdürülüyor. Atılan sayısız bomba, kaybettiğimiz binlerce insan yıllarca toplumu birbirine düşman etti. Bugün de Suriye ve Irak’taki Kürt yerleşimlerini bombalamanın başka bir sonucu olamaz.
 
Emperyalizmin bölge politikalarının sonucu olarak yaşanan savaşların halk yararına hiçbir sonuç üretmediği, Kürt sorununun çözümüne hiçbir katkı sağlamadığı artık görülmüş olmalıdır. Böyle bir kadim sorunu sadece barış politikası çözer. 
 
Bir seçim politikası olarak savaşın gündeme getirilmesi yeni felaketlerin kapısını aralamak dışında kimseye bir faydası olmayacaktır. 
 
Suriye’de bugüne kadar cihatçı örgütlerle kol kola izlenen mezhepçi dış politikanın ülkemizi nasıl bir felakete sürüklediği ortada. Büyük bir göçmen krizden ülkemizin Suriye savaşının üslerinden birisi haline gelmesi bir dizi krize kaynaklık eden Suriye politikası terk edilmelidir. Öte yandan bugün yaşadığımız hayat pahalılığında, artan yoksullukta sınır ötesi askeri faaliyetlerin önemli bir payı olduğu unutulmamalıdır. 
 
İktidarın, İstiklal’deki hain saldırının intikamını aldık türünden yaklaşımı sadece iç politikada sonuç almaya dönüktür. Doğru bir muhalefet çizgisinin iktidarın savaş politikasının arkasına dizilerek değil barış ve kardeşlik siyaseti etrafında kurulabileceği açıktır.
 
Askeri operasyonlar ve Suriye’ye yönelik her tür müdahale son bulmalıdır. ABD başta olmak üzere tüm yabancı askeri güçlerin Suriye’yi terk etmesiyle kurulacak barış ve kardeşlik için mücadele edeceğiz.

Kızılay Protestosu Nedeniyle 77 Üyemiz Yargılanıyor

BU DAVA ÇADIR SATANLARLA DAYANIŞMAYA KOŞANLAR ARASINDAKİ BİR HESAPLAŞMA DAVASIDIR

16.04.2024

Şeriata, Hilafete, Karanlığa Karşı Birlikte Yürüyelim

Aydınlık Ülke Yürüyüşleri

27.02.2024

Pusulada SOL Var

Devrimci Demokratik Cumhuriyet için SOL Var

23.02.2024

Sefalet Ücretini Reddediyoruz

Haklarımız İçin Mücadeleye

13.12.2023