Krizden Ekonomik Çıkış Yok

AKP’yi Yenmeden NEFES ALAMAYIZ

Haber

Krizden Ekonomik Çıkış Yok
AKP’yi Yenmeden
NEFES ALAMAYIZ

Bu krizin artık ekonomik bir çıkış yolu; verili sistem içinde teknik bir çözümü yoktur.  AKP rejimi yıkılmadan, bu ucube Başkanlık Sistemi tasfiye olmadan bu halkın nefes alması olanaksızdır. 

Doların 14 lirayı geçmesiyle lira 3 ay içinde yüzde 70 değer kaybetti. Bu ekonomi politikası halkı ağır bir yoksulluğa itecektir. Öte yandan servetin yüzde 67’sini elinde tutan yüzde 10’luk süper zenginlere doğru bir servet aktarımı da söz konusudur. Elinde yüksek döviz hesabı olanlar hani biraz da aldıkları tüyolarla birlikte dakikalar içinde servetlerini katlıyor. Bir başka kazançlı çıkan kesim ise ülkenin varlıklarının ‘değersizleştirilmesini’ fırsat bilip gözlerini ülkemize dikmiş Körfez emirlikleridir. Ülke fakirleşiyor, birileri de batan geminin malları bunlar diye üzerine üşüşüyor. İktidardakiler de çıkardıkları yangından mal kaçırarak bu soygunun en önün yer alıyor. 

Bu soygun yoksul halkın alım gücünün zayıflaması anlamına gelecektir. Boşalmaya başlayan market rafları önümüzdeki günlerde daha da çok boşalacak. İşten çıkarmalar, ücretlerde düşüş ve gecikmeler yaşanacaktır. İktidar şimdi sözde bir asgari ücret şovu yapmaya çalışıyor. Zamlar ve yüzde 50’yi bulan enflasyon karşısında ücretler akşamdan sabaha eriyecektir. İşçilerin, emekçilerin, kadınların, geleceği çalınan gençlerin bu iktidardan kurtulmaktan başka bir çaresi yok. Bu eşiği hep birlikte aşmalıyız ancak bu ne tek başına yetecek ne onların yıkılışına bekleyerek bu krizle baş edilebilir. Bugün yoksul insanların dertlerine sahip çıkarak örgütlü bir toplum ve örgütlü bir siyaset yaratmaktan başka bir çaremiz yok. SOL Parti böyle bir toplumsal mücadele ve dayanışma seferberliğini hayatın her alanında örgütleyecek.

Kızılay Protestosu Nedeniyle 77 Üyemiz Yargılanıyor

BU DAVA ÇADIR SATANLARLA DAYANIŞMAYA KOŞANLAR ARASINDAKİ BİR HESAPLAŞMA DAVASIDIR

16.04.2024

Şeriata, Hilafete, Karanlığa Karşı Birlikte Yürüyelim

Aydınlık Ülke Yürüyüşleri

27.02.2024

Pusulada SOL Var

Devrimci Demokratik Cumhuriyet için SOL Var

23.02.2024

Sefalet Ücretini Reddediyoruz

Haklarımız İçin Mücadeleye

13.12.2023