Demokrasi İttifakı Çalışmasının Parçası Değiliz

Haber

Önümüzdeki seçim basit bir iktidar belirleme değil, mevcut rejim için referandum niteliğinde gerçekleşecektir. Bu referandumun tayin edici noktası da hiç kuşku yok ki Cumhurbaşkanlığı seçimidir. SOL Parti, bu kötülük iktidarına son verme sorumluluğu ile mücadelesini sürdürecektir. Bu anlamıyla bu rejim karşısında oluşan en geniş ittifakın parçasıdır.

Öte yandan iktidarın ülkeyi olağanüstü koşullarda seçime sokma isteği de açıktır. İktidar yüzde 40’la seçimi alma, barajı düşürme gibi hamleler düşünüyor. HDP’nin kapatılma davası AYM’nın önündeyken CHP için de aynı sürecin işletilmesi için taşlar döşeniyor.

Durum böyleyken tartışmaya seçim ittifaklarından ve milletvekili sayılarından başlamayı doğru bulmuyoruz. Bize göre bu etapta yapılması gereken şey, içinde ciddi riskler barındırdığı açık olan seçimin koşullarını da belirleyecek toplumsal bir mücadelenin örgütlenmesidir.

Bu bağlamda Partimiz bu aşamada hangi koşullarda yapılacağı belli olmayan seçime ilişkin bir ittifak tartışmasına girilmesini doğru bulmamaktadır. HDP’nin çağrısıyla gerçekleşecek sınırları ve içeriği beli olmayan Demokrasi ittifakı adı altında yapılacak çalışmanın parçası olmadığımızı kamuoyu ile paylaşırız.

Partimiz bu anlayışla tüm muhalefet güçleriyle dayanışma içinde mücadelesini sürdürecektir.,

YOKSULLUK KADERİMİZ DEĞİL HAKLARIMIZ İÇİN BİRLEŞİYORUZ

1 Mayıs'ta Taksim'de ve her yerde SOL'dayız.

24.04.2024

Kızılay Protestosu Nedeniyle 77 Üyemiz Yargılanıyor

BU DAVA ÇADIR SATANLARLA DAYANIŞMAYA KOŞANLAR ARASINDAKİ BİR HESAPLAŞMA DAVASIDIR

16.04.2024

Şeriata, Hilafete, Karanlığa Karşı Birlikte Yürüyelim

Aydınlık Ülke Yürüyüşleri

27.02.2024

Pusulada SOL Var

Devrimci Demokratik Cumhuriyet için SOL Var

23.02.2024