Laik ve Özgür Bir Dünyayı Kadınlar Kuracak!

Haber

LAİK VE ÖZGÜR BİR DÜNYAYI KADINLAR KURACAK!

Afganistan’daki kadınlar yalnız değildir!

ABD’nin besleyip büyüttüğü ve yarattığı eli silahlı radikal İslamcı Taliban bugün Afganistan’ı ele geçirdi. 

AKP iktidarı ise tüm görüntülere rağmen hala Taliban’la iyi geçinme derdinde.

Emperyalizmin kendi çıkarları uğruna yıllar öncesine uzanan radikal İslamcı gruplara verdiği silah ve para desteği bugünkü tabloyu ortaya çıkarmıştır. ABD emperyalizminin çıkarları uğruna desteklediği bu gruplardan biri bugün Afganistan’ı ele geçirdi. 

Siyasal İslamcılar tarafından yaratılmak istenen şeriat rejiminin olmazsa olmaz koşulu kadınları zapturapt altına almak. 

Taliban’ın neler yapabileceğini daha önce yaptıklarından biliyoruz. Bir yanda, kadınların yanında bir erkek olmadan ve tamamen örtünmeden evden çıkmasını, eğitim almasını, kamusal alana dâhil olmasını yasaklayan, kadınların sahip olduğu tüm hak ve özgürlükleri ortadan kaldıran Taliban var bir yanda Taliban “inancıyla” iyi geçinmek derdinde olan AKP.

Ne giyeceğimizden kaç çocuk doğuracağımıza kadar karışmaya çalışan, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen her fırsatta kadınların varoluşuna saldırmaya çalışan siyasal İslamcı AKP iktidarı ve Erdoğan’ın kime özendiği ve aslında kime benzemeye çalıştığı çok açık. 

Bizler laikliğin kadın hak ve özgürlükleri için vazgeçilmez olduğunun farkındayız. Kadınların temel insan haklarına ulaşmasının koşullarının ancak ve ancak laikle garanti altına alınabileceğinin farkındayız. 

Bugün Afganistan’da yaşananlar emperyalizme ve radikal İslamcılığa karşı mücadelenin nasıl birbirinden ayrılmaz olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. 

Şeriatla ters bir yanı olmayanlara karşı özgürlüğümüzün ancak emperyalizme ve gericiliğe karşı laiklik ve eşitlik mücadelemizle kazanacağız 

Kadınların hayatlarına, varoluşlarına kastedenlere karşı burada ve tüm dünyadaki kız kardeşlerimizle birlikte mücadele etmeye,

Özgür ve korkusuz bir yaşamı kurana dek dünyayı yerinden oynatmaya, 

Eşit, laik ve özgür bir dünya için burada olmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. 

Gelecek biziz,

Biz kuracağız!

Şeriata, Hilafete, Karanlığa Karşı Birlikte Yürüyelim

Aydınlık Ülke Yürüyüşleri

27.02.2024

Pusulada SOL Var

Devrimci Demokratik Cumhuriyet için SOL Var

23.02.2024

Sefalet Ücretini Reddediyoruz

Haklarımız İçin Mücadeleye

13.12.2023

DEVRİMCİ DEMOKRATİK CUMHURİYET YOLUNDA İLERİ

18-19 Kasım 2023 Program-Tüzük Konferansı Sonuç Bildirisi

01.12.2023