TARİKATLAR İKTİDARINI DEFEDELİM

ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ İÇİN

Haber

ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ İÇİN
TARİKATLAR İKTİDARINI DEFEDELİM

BirGün gazetesinin ortaya çıkardığı İsmailağa tarikatında yıllarca süren çocuk istismarı, ülkemizin en küçüğünden en büyüğüne kadar esir edilmeye çalışıldığı karanlığın bir parçasıdır. 
20 yılda tüm kamu kuruluşlarını, eğitim kurumlarını tarikatlara, cemaatlere peşkeş çeken siyasal islamcı politikalar, bu olayda da görüldüğü üzere tüm toplum için açıktan tehdit oluşturmaktadır. 

Henüz geçtiğimiz aylarda, şeyhinin cenazesine iktidarından muhalefetine tüm isimlerin katıldığı İsmailağa ve benzeri cemaatler, bu rejimin helalleşilecek rengi değil, temizlenmesi gereken urudur. 

Çocuklarımız, gençlerimiz; kamunun denetleyemediği ancak vergilerimizle finanse edilen tarikatlar tarafından gericiliğin pençesinde esir ediliyor. Genç yaşında Enes Kara’yı intihara sürükleyen karanlık ile bugün ortaya çıkan skandalın failleri aynıdır. Bu tarikatlara, cemaatlere devletin tüm imkanlarını sağlayan, devlet bürokrasisinin korumasına alan siyasi iktidar bu suçun ortağıdır. 

Çocuklarımızın, gençlerimizin güvenliği, geleceği için tarikatlar, cemaatler ve bunların rant kapısı olan iktidar tümüyle ülkeden def edilmelidir.
Muhalefetin tüm unsurlarının da bu konuda "muhafazakar kesimi ürkütme" kaygısıyla davranmaması ve bu karanlığa karşı mücadele etmesi elzemdir. Ülkemizi bu karanlıktan kurtarmak, çocuklarımızı, gençlerimizi güvenli bir geleceğe kavuşturmak için, gericiliğe karşı istisnasız mücadele edilmelidir.

YOKSULLUK KADERİMİZ DEĞİL HAKLARIMIZ İÇİN BİRLEŞİYORUZ

1 Mayıs'ta Taksim'de ve her yerde SOL'dayız.

24.04.2024

Kızılay Protestosu Nedeniyle 77 Üyemiz Yargılanıyor

BU DAVA ÇADIR SATANLARLA DAYANIŞMAYA KOŞANLAR ARASINDAKİ BİR HESAPLAŞMA DAVASIDIR

16.04.2024

Şeriata, Hilafete, Karanlığa Karşı Birlikte Yürüyelim

Aydınlık Ülke Yürüyüşleri

27.02.2024

Pusulada SOL Var

Devrimci Demokratik Cumhuriyet için SOL Var

23.02.2024