EKO İKLİM DEĞİL, DOĞAYI TALAN ZİRVESİ!

ihaleler ile ekosistemlerimizi tahrip edenlerle krize çare üretemezsiniz.

Haber

EKO İKLİM DEĞİL, DOĞAYI TALAN ZİRVESİ!


Ankara’da gerçekleşen “Dünyanın İlk Ekonomi ve İklim Değişikliği Fuarı/Zirvesi” olarak övgüyle sunulan etkinlik esasen AKP sermayesinin çevresel tahribatlarını aklamayı amaçlamaktadır. İklim krizini ekonomiye etkisi üzerinden değerlendirmeyi amaçladığı söylenen bu toplantı, katılımcılardan da görülebileceği gibi ekosistemle yakından uzaktan ilgili değildir.

Yasalara uymaksızın Ankara’yı asbeste boğan, Akbelen Ormanı’nı katletmek için can atan, Atatürk Orman Çiftliği’ni konut ve ticarethane projeleriyle talan etmek isteyen Limak’la;
15 milyon ağacın katledildiği Kuzey Marmara Otoyolu ortaklarından Kalyon’la;
Bölge ekolojisine geri dönülmez hasarlar vereceği bilinmesine karşın Filyos Vadisi Projesi gibi çalışmaları sürdüren Tosyalı ile;
kısacası aldıkları ihaleler ile ekosistemlerimizi tahrip eden; enerji santrallerine, inşaat alanlarına, maden sahalarına, taş ocaklarına, otoyollara çevirenlerle iklim krizine çare üretemezsiniz.

İklim krizi, sermaye çıkarları gözeten bir amaçla tartışılamaz. Havamızı, suyumuzu, topraklarımızı, sağlıklı yaşam hakkımızı, demokratik haklarımızı gasp ederek gerçekleştirilen projeleri ile bilinen sermayedarlar iklim krizinin sorumlusudur.

İklim krizinin sorumlusu olan sermaye ve yağma politikalarının sürdürücüsü iktidar bu toplantıları mevcut tabloya dönük bir kamuflaj olarak kullanmanın yanında, "yeni teknolojiler, yeni yatırımlar" propagandası ile yeni tahribatların, emekçilere kesilecek faturanın önünü açma planı yapmaktadır.

Bu perspektiften yoksun kimselerin krizin toplumsal, iktisadi ve ekolojik sonuçlarını çözmesi mümkün olmadığı gibi derinleştirmesi de kaçınılmazdır.

Kızılay Protestosu Nedeniyle 77 Üyemiz Yargılanıyor

BU DAVA ÇADIR SATANLARLA DAYANIŞMAYA KOŞANLAR ARASINDAKİ BİR HESAPLAŞMA DAVASIDIR

16.04.2024

Şeriata, Hilafete, Karanlığa Karşı Birlikte Yürüyelim

Aydınlık Ülke Yürüyüşleri

27.02.2024

Pusulada SOL Var

Devrimci Demokratik Cumhuriyet için SOL Var

23.02.2024

Sefalet Ücretini Reddediyoruz

Haklarımız İçin Mücadeleye

13.12.2023