Bu Toprakların İhtiyacı Kardeşlik ve Bir Arada Yaşam

Haber

Gara’da PKK tarafından esir tutulan, kendilerini savunma imkanı olmayan 13 kişinin öldürülmesini kınıyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Bu bağlamda benzer acıların tekrarlanmaması için PKK alıkoyduğu tüm insanları koşulsuz şartsız serbest bırakmalıdır.

Olayın diğer boyutunda ise iktidarın tutumu var. Erdoğan, partisinin Rize il kongresinde “Alıkonulanları kurtarmak için Gara’ya operasyon yaptık” diye açıklamada bulundu. Sonrasında ise boş, hamaset dolu sözcükler sıraladı. Oysa iktidarın temel sorumluluğu, iç siyasette güç kazanmak için riskli hamleler denemek değil, esir alınan yurttaşlarının yaşam hakkını ön plana alacak girişimlerde bulunmak, onları hayatta tutmak için tüm çabayı göstermektir.

2015 yılından bu yana esir konumunda bulunan bu insanlara ilişkin iktidarın somut bir girişimde bulunmamış olması, bu konuda ailelerden ve demokratik kitle örgütlerinden gelen talepleri yanıtsız bırakmasının da üzerinden atlanmamalıdır.

İktidarı paylaşan AKP ve MHP bu olayda bile, yaşanan acıyı tüm toplumun ortak duygularla paylaşmasına izin vermedi. Ölümler üzerinden toplumu milliyetçilik ekseninde bölme ve bunu muhalefete dönük operasyon zemini haline getirme girişimlerine hız vermeyi tercih ettiler. İktidar mensupları ve basın bugün de bu ölümler üzerinden iç siyaseti kendi dar çıkarlarına göre belirleme, manipülasyon ve yalanlarla hedef gösterme ve muhalefeti bu acı olayın sorumlusu ilan etme girişiminde bulunmaktadır.

Biz, bir arada yaşama zarar veren, halklar arasındaki kardeşliği zedeleyen her tür düşünce ve şiddet eylemi karşısında durmaya devam edeceğiz. Daha fazla ölmek de öldürmek de çıkmaz sokaktır. Bu toprakların ihtiyacı olan kardeşlik ve bir arada yaşamı kararlılıkla savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Kızılay Protestosu Nedeniyle 77 Üyemiz Yargılanıyor

BU DAVA ÇADIR SATANLARLA DAYANIŞMAYA KOŞANLAR ARASINDAKİ BİR HESAPLAŞMA DAVASIDIR

16.04.2024

Şeriata, Hilafete, Karanlığa Karşı Birlikte Yürüyelim

Aydınlık Ülke Yürüyüşleri

27.02.2024

Pusulada SOL Var

Devrimci Demokratik Cumhuriyet için SOL Var

23.02.2024

Sefalet Ücretini Reddediyoruz

Haklarımız İçin Mücadeleye

13.12.2023