HALK İŞ, AŞ, CAN DERDİNDE ŞİRKETLER PARA

Haber

HALK İŞ, AŞ, CAN DERDİNDE 
ŞİRKETLER PARA PEŞİNDE

Elektrik ve doğalgaz faturalarının geçen yılların ortalamasıyla düzenlenmesi,

halkın yararını gözeten değil,  özel elektrik ve doğal gaz şirketlerinin kazançlarını garanti altına almaya amaçlayan bir uygulamadır.

Virüs salgını nedeniyle altmış beş yaş üzerindeki yurttaşlar evlerinde zorunlu ikamete tabi tutulduğu, işten çıkarılan,işyeri geçici veya  süresiz kapatılan milyonlarca çalışanın ve ailelerinin de evlerinde oturmaya mahkum  edildiği; milyonlarca insanın salgın riskine rağmen çalışmak zorunda bırakıldığı koşullardayız.

Bu koşullarda yurttaşların  beklentisi salgın ve kriz  koşulları ve sonuçları sona erene kadar, doğal gaz, elektrik, su, telefon, internet hizmetlerinin bedelsiz olmasıdır. 

 Sayaçların okunmaması, sayaç okuyan emekçilerin sağlığı için kuşkusuz ki olumludur. Öte yandan, halkın taleplerini bir yana bırakıp ‘geçen yıllardaki tüketim ortalaması ise’ fatura kesmek halka alay etmeye kalkmaktır.

Emekçilerin ödediği vergilerden oluşan kamu bütçesi özel şirketler için değil yurttaşlar için kullanılmalı, krizin etkileri ortadan kalkana kadar doğal gaz, elektrik, su, telefon, internet hizmetlerinin bedelsiz olmalıdır.

Tüm bu hizmetleri veren özel şirketler kamulaştırılmalıdır.

YOKSULLUK KADERİMİZ DEĞİL HAKLARIMIZ İÇİN BİRLEŞİYORUZ

1 Mayıs'ta Taksim'de ve her yerde SOL'dayız.

24.04.2024

Kızılay Protestosu Nedeniyle 77 Üyemiz Yargılanıyor

BU DAVA ÇADIR SATANLARLA DAYANIŞMAYA KOŞANLAR ARASINDAKİ BİR HESAPLAŞMA DAVASIDIR

16.04.2024

Şeriata, Hilafete, Karanlığa Karşı Birlikte Yürüyelim

Aydınlık Ülke Yürüyüşleri

27.02.2024

Pusulada SOL Var

Devrimci Demokratik Cumhuriyet için SOL Var

23.02.2024