SAĞLIĞA ULAŞIM İNSAN HAKKIDIR KAMUCU SAĞLIK İÇİN MÜCADELEYE!

GSS PRİM BORCUNU ÖDEYEMEYEN MİLYONLARIN SAĞLIK HİZMETİNE  ERİŞİMİ ENGELLENİYOR

Haber

GSS PRİM BORCUNU ÖDEYEMEYEN MİLYONLARIN SAĞLIK HİZMETİNE  ERİŞİMİ ENGELLENİYOR

SAĞLIK HİZMETİ İÇİN PRİM CEPTEN ÖDEME DEĞİL, HERKESE SAĞLIK HİZMETİ!

SAĞLIĞA ULAŞIM İNSAN HAKKIDIR KAMUCU SAĞLIK İÇİN MÜCADELEYE!

Sağlık hizmetlerine koşulsuz erişim lütuf değil, her yurttaş için en temel insan hakkıdır.

2022’ye girer girmez GSS ve BAĞ-KUR prim borcunu ödeyememiş olan milyonlarca yurttaş sağlık hizmetine erişemeyecek.

01.01.2022 tarihinden itibaren Genel Sağlık Sigortası kapsamında olup prim borcu olan işsizlerin, okulunu bitirip iş bulamayan gençlerin, siftah yapamayan ve iş yerini kapatmak zorunda kalan esnafın, çiftçinin, ev hizmetlerinde çalışan kadınların ve bakmakla yükümlü oldukları yakınlarının Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ve devlet üniversite hastanelerinde sunulan sağlık hizmetlerinden yararlanmaları mümkün olamayacaktır.

Sağlık hizmetine erişebilmek için Genel Sağlık Sigortası ve BAĞ-KUR prim borcu olmaması gerekmektedir.  İktidar, her yıl prim borcu olan milyonlarca yurttaşın borcunu öteleyerek ‘lütufla’ sorunu çözme yoluna gitmektedir.  Bu yılbaşı itibarıyla da prim borcu olan yaklaşık on milyon yurttaşımız eğer yeni bir düzenleme yapılmaz ise Sağlık Bakanlığı ve kamu üniversite hastanelerinde sağlık hizmetine erişemeyecek.

Ekonomik krizle boğuşan ve açlık, işsizlik, yoksulluğa mahkum edilen milyonlar zaten sağlıklı beslenemediği, barınamadığı, ısınamadığı için hastalanmaya açık hale getirilmektedir. Bir de üzerine pandemi koşullarının eklendiği bu günlerde on milyon yurttaşın kamu sağlık hizmetine erişiminin engellenmesi kabul edilemez.

Soruyoruz; Madem ekonomi uçuşta, o halde neden vatandaşlar prim borçlarını ödeyememektedir? İktidarın söylediği her söz yalan, her söz algıya çıkıyor!

EŞİT-PARASIZ-NİTELİKLİ KAMUCU SAĞLIK HİZMETİ İNSAN HAKKIDIR!

Pandemi tüm dünyada ve Türkiye’de piyasacı sağlık sisteminin halk için iflas ettiğini tüm açıklığı ile ortaya sermiştir.  AKP’nin 2003’den itibaren başlatmış olduğu ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ iktidarları gibi iflas etmiştir.

Eşit, parasız, nitelikli, ulaşılabilir sağlık her yurttaş için haktır. Bu ülkede yaşayan herkesin primsiz-parasız sağlık hizmetine erişimi mümkün!

Bunu sağlamak tek adam rejiminden örgütlü gücümüzle kurtulup, SOL politikaları yani kamucu politikaları uygulamakla mümkün!

Bunu gerçekleştirecek tek odak örgütlü halk muhalefetidir!

Bizden aldıklarını, bizim olanı geri almak için mücadeleye!

Şeriata, Hilafete, Karanlığa Karşı Birlikte Yürüyelim

Aydınlık Ülke Yürüyüşleri

27.02.2024

Pusulada SOL Var

Devrimci Demokratik Cumhuriyet için SOL Var

23.02.2024

Sefalet Ücretini Reddediyoruz

Haklarımız İçin Mücadeleye

13.12.2023

DEVRİMCİ DEMOKRATİK CUMHURİYET YOLUNDA İLERİ

18-19 Kasım 2023 Program-Tüzük Konferansı Sonuç Bildirisi

01.12.2023