5 Sorumuz Var, Cevabınız Var Mı?

Haber

5 SORUMUZ VAR
CEVABINIZ VAR MI?
1)AKP kongrelerinde virüs bulaşmıyor mu?
2)Kongreleriniz toplum sağlığından daha mı önemli?
3)Aşı yok. Aşılar nerede?
4)Biotech şirketinden getirilen aşılar kongreye katılanlarına mı yapıldı?
5)Sayenizde ülkenin her yeri kızardı, sizin hiç yüzünüz kızarmaz mı?

AKP kongreleri, açılışlar, cenaze törenleri ve açılımlar, vaka sayıları ile yoğun bakım, hastaneye yatan hasta sayılarının ve dolayısıyla can kayıplarının artışına yol açmaktadır.

Haritadaki iller kıpkırmızı kesildi, onların yüzleri kızarmadı!

COVID-19 salgın yönetimi, Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda Bilimsel Danışma Kurulunun önerileri dikkate alınarak yapılmaktadır. Oysa pandemi kurallarına başta AKP uymamaktadır.

AKP kongreleri, açılışlar, cenaze törenleri, açılımlar vaka sayıları, hastaneye yatan hasta sayısını ve can kayıplarını artıyor.  

23 Mart’ta Sağlık Bakanı twitter da “DİKKAT ETMELİYİZ. Bugün 26 bin 182 yeni vaka tespit ettik. 138 can kaybımız var. Vaka ve kayıp sayıları hayatımızı, sağlımızı, çaba göstererek kazandığımız serbestliği tehdit ediyor. Geri dönüş yolumuz tedbirdir.’’ mesajını paylaşıyor.

Sayın Bakan, pandemi kurallarını önemsemeden gerçekleştirilecek olan bugünkü kongre neden kapalı salonda ve kalabalık ortamda yapılmaktadır.

  • AKP kongrelerinde virüs bulaşmıyor mu?
  • Kongreleriniz toplum sağlığından daha mı önemli?
  • Kongreler bitiyor yasaklar pazartesi geliyor mu?  
  • Aşı yok. Aşılar nerede?
  • Biotech şirketinden getirilen aşılar kongreye katılanlarına mı yapıldı?

2 aydır salgın önleme kurallarına uyulmadan kapalı ve kalabalık ortamlarda AKP ilçe, il, il kadın, il gençlik, genel merkez kadın, genel merkez gençlik kongreleri ‘’lebaleb dolu’ ’yapıldı. Bugün ise AKP merkez kongresi yapılıyor.

Sağlık Bakanından ses yok. Kapalı salonda ve kalabalık ortamda pandemi kurallarına uyulmadan yapılacak AKP kongresi için bilim kurulundan da, sağlık bakanından da açıklama bekliyoruz! 

Sayın Bakan; suskunluğunuz ‘lebaleb’ dolu AKP il kongrelerine onay verdiğiniz ve tüm bilimsel inandırıcılığınızın ortadan kalktığı anlamına gelmektedir.

Haritadaki iller kıpkırmızı kesildi ama yüzleri kızarmadı.    

Vatandaşlardan temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulması istenmekte; kurallara uyulmaması halinde ise yeniden kısıtlamaların, yasakların geleceği belirtilerek pandemi ile mücadelede suçun yine vatandaşa yıkıldığı görülmektedir.

Pandemi kurallarına uymayanların vatandaşlardan salgın tedbirlerine riayet etmelerini istemesi ne kadar inandırıcıdır ve hangi ahlaka, bilimsel kritere ve gerçekliğe uymaktadır?          


Salgında yüksek riski yaratan AKP’nin uymadığı pandemi kuralları ve söylemleridir. Aşı getirmeyen, kurallara uymayan AKP her gün yayınlanan tablolarda rakamlara sıkıştırılan ölümlerin yegane sorumlusudur. Salgında suçlu aranıyorsa, tek suçlu suçu halka yıkan, açlık, sefalet, hastalık yaratan tek adam rejimidir! 

 

Kızılay Protestosu Nedeniyle 77 Üyemiz Yargılanıyor

BU DAVA ÇADIR SATANLARLA DAYANIŞMAYA KOŞANLAR ARASINDAKİ BİR HESAPLAŞMA DAVASIDIR

16.04.2024

Şeriata, Hilafete, Karanlığa Karşı Birlikte Yürüyelim

Aydınlık Ülke Yürüyüşleri

27.02.2024

Pusulada SOL Var

Devrimci Demokratik Cumhuriyet için SOL Var

23.02.2024

Sefalet Ücretini Reddediyoruz

Haklarımız İçin Mücadeleye

13.12.2023