ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM HAKKINA SAHİP ÇIKIYORUZ

Eğitim Dayanışması İçin Harekete Geçiyoruz

Haber

ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM HAKKINA SAHİP ÇIKIYORUZ
Eğitim Dayanışması İçin Harekete Geçiyoruz

12 Ekim’de 2,3,4,8,12. sınıflar için seyreltilmiş ve aşamalı olarak yüz yüze eğitim başlıyor.

İsteyen öğrencilerin yüz yüze, diğerlerinin EBA’dan eğitime devam edeceği söyleniyor.

MEB sınıfların bölünmesi, ders programları, hangi derslerin yüz yüze olacağı gibi temel konularda bile sorumluluğu okul idarecilerine bırakmış durumda. Birçok okulda sınıfların bölünmesi söz konusu değil. İdareciler sınıfları bölmek için 2 kat derslik ve öğretmen ihtiyacı olduğunu, bunu karşılamanın mümkün olmadığını söylüyorlar.

Öğrencilerin okula her gün maske ve yedek maske getirmesi söyleniyor. Pek çok okulda dezenfektan bile yok. Sınıf mevcutları belirsiz.  Okula güvenli ulaşım, temel ihtiyaçlar, sağlık ekipmanları gibi acil gereksinimler de karşılanmış değil.

Uzaktan eğitimi tercih eden velinin de EBA TV den mi, EBA canlı dersten mi yararlanacağı belirsiz. Uzaktan da olsa yüz yüze de olsa devlet okullarındaki çocuklar ve aileleri kendi kaderlerine terk edilmiş durumda.


EĞİTİM DAYANIŞMASI  İLE SORUNLARIMIZI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Okulların açılması süreci, yoksulluk kıskacındaki halkımız için herkes başının çaresine baksın, beğenmiyorsanız özel okula gidin şeklinde işliyor.

Biz SOL PARTİ olarak çocuklarımızın, öğretmenlerimizin, eğitim emekçilerinin, velilerin bugün yakıcı boyuttaki eğitim ve sağlık kaygılarının takipçisi olacağımızı söylüyoruz ve halkımızı, eğitimde yaşadıkları tüm sorunları, tüm yerellerde SOL Parti örgütleri ve Eğitim Dayanışma ve Danışma hattı ile paylaşmaya davet ediyoruz.


Çocuklarımız değerlidir ve sahipsiz değildir. Yaşanılan her sorunla ilgili olarak dönüş yapacak, halkımızın yanında olacağız.
 
Eğitim Dayanışma ve Danışma Hattı
Sorunları Yazın, Birlikte Çözelim
www.solparti.org adresinden eğitim dayanışma ve danışma formunu doldurabilirsiniz, 05455825233 nolu WhatsApp hattımıza yazabilirsiniz.

Kızılay Protestosu Nedeniyle 77 Üyemiz Yargılanıyor

BU DAVA ÇADIR SATANLARLA DAYANIŞMAYA KOŞANLAR ARASINDAKİ BİR HESAPLAŞMA DAVASIDIR

16.04.2024

Şeriata, Hilafete, Karanlığa Karşı Birlikte Yürüyelim

Aydınlık Ülke Yürüyüşleri

27.02.2024

Pusulada SOL Var

Devrimci Demokratik Cumhuriyet için SOL Var

23.02.2024

Sefalet Ücretini Reddediyoruz

Haklarımız İçin Mücadeleye

13.12.2023